Trampoline met veiligheidsnet kopen; de voordelen

Groene trampoline met net en trapjeEen trampoline met veiligheidsnet heeft verschillende voordelen. Uiteraard is het de veiligste keuze. Met een trampoline met net kun je niet van de trampoline vallen, het aantal ongelukjes wordt hiermee sterk verminderd. Een trampoline net is niet bedoeld om bewust tegen aan te springen; tenslotte is het geen boksring. Het vangt wel eventuele missprongen op zodat de springer zich beter kan coördineren.

Voordelen trampoline met net voor kleinere kinderen

Kleine kinderen zijn motorisch minder ontwikkeld en hebben minder controle over hun springgedrag. Met een trampoline zonder net zouden ze sneller van de trampoline kunnen vallen. Als deze trampoline ook niet ingegraven is, is zo’n trampoline toch best hoog voor een kind met alle risico’s vandien. Bovendien geeft het ook meer rust voor de volwassenen; je hoeft immers niet steeds op te letten of je kind van de trampoline afvalt. 

Voordelen trampoline met net voor grotere kinderen

InGround trampoline met netDaarentegen hebben grotere kinderen wel een betere motoriek maar juist deze leeftijdscategorie probeert graag allerlei stunts uit. Hierdoor lopen ook zij risico op een valpartij.
Een trampolinenet geeft de springers zelf ook een veilig gevoel wat het zelfvertrouwen ten goede komt.

Een ander voordeel van een trampoline veiligheidsnet is dat kinderen ook graag met een bal op de trampoline spelen. Met een net hoeft men niet steeds op en af de trampoline te klimmen om de bal te pakken welke anders ongetwijfeld een aantal keer naast de trampoline belandt.

Als je besluit om geen trampoline vangnet te kiezen, adviseren wij je om voor een InGround trampoline te gaan. Een trampoline welke ingegraven is in de grond reduceert ook het aantal fikse valpartijen.

Als je kiest voor een trampoline zonder net, hou er dan rekening mee dat je een minimale vrije ruimte van 150 cm rondom de trampoline dient te hebben. Voor een trampoline met veiligheidsnet is ons advies om 50 cm vrij te houden. Zorg voor een zachte ondergrond rondom de trampoline. Voorbeelden van een zachte ondergrond zijn; gras, zand of rubberen tuintegels.

Bij trampolines vanaf 4,5 meter doorsnede adviseren wij om tenminste 5 meter ruimte boven de trampoline vrij te houden. Plaats zo’n grote trampoline dus niet onder een boom. 

Rechthoekige trampoline met net en trapje

Soorten trampolines met net 

In ons assortiment hebben wij zowel ronde als rechthoekige opbouw trampolines met veiligheidsnet in diverse maten. Wij hebben groene en grijze opbouw trampolines met dezelfde kleur veiligheidsnetten.

Het grote voordeel van een ronde trampoline is de evenredige verenspanning. De springer wordt hierdoor vrijwel automatisch naar het middelpunt van de trampolinemat gedreven. Ronde trampolines worden het meest verkocht.

Een rechthoekige trampoline heeft als grote voordeel dat je meer controle hebt over je sprong. Ideaal voor de ervaren trampoline springer. Ook als je op turnen zit of aan atletiek doet, is een rechthoekige trampoline een goede keuze.

Een rechthoekige trampoline neemt ook minder loze ruimte in de tuin in beslag. Deze trampolines zijn dus beter in een kleinere en/of smallere tuin te integreren dan een ronde trampoline. Rechthoekige trampolines in de tuin zien er over het algemeen strakker uit. 

Prachtig afgewerkt trampoline net

Vervangen los trampoline net

Het kan zijn dat je trampoline net na een paar jaar aan vervanging toe is. Is de palenconstructie nog prima in orde en enkel het net aan vervanging toe? In dit geval kun je het trampoline veiligheidsnet los bestellen.  

Trampoline net met paalconstructie kopen

Heb je een PRO-LINE trampoline maar nog geen veiligheidsnet?
Ook achteraf kun je nog een veiligheidsnet inclusief palenconstructie bestellen.

Advies en tips voor de aanschaf van een trampoline

Vind je het lastig om een keuze te maken? Lees dan ook dit artikel over Tips en Advies voor de aanschaf van een trampoline.