×

Registratie

Profiel gegevens

Login gegevens

Of inloggen

First name is required!
Last name is required!
First name is not valid!
Last name is not valid!
This is not an email address!
Email address is required!
This email is already registered!
Password is required!
Enter a valid password!
Please enter 6 or more characters!
Please enter 16 or less characters!
Passwords are not same!
Terms and Conditions are required!
Email or Password is wrong!

Veilige trampoline, veilig springen

Het kopen van een trampoline kan best lastig zijn. Je wilt een veilige trampoline, bij voorkeur zelfs de veiligste trampoline die ook de kwaliteit heeft om jaren mee te gaan. De meeste trampoline merken 'claimen' kwaliteit en presenteren een onduidelijk certificaat. Avyna heeft alle belangrijke certificaten en doet geen concessies als het gaat om kwaliteit en veiligheid. We leggen je graag de verschillen uit tussen de trampolines, randen, veren, matten en frames. Zo kan je voor je eigen situatie en budget de beste keuze maken.

In dit filmpje laat 10-voudig Nederlands kampioen Rea Lenders de verschillen zien tussen trampolines van verschillende kwaliteit. Heb je nog vragen? bel ons dan, (+31) 0161 294 333. Of kom een keer langs in onze showroom. 

Veilige ruimte

De ruimte die je tot je beschikking hebt, kan bepalend zijn voor het soort trampoline dat je aanschaft. Als je ruimte beperkt is, raden we aan een veiligheidsnet te gebruiken om de veiligheid van de springers te garanderen. 

 • Voor een opbouw trampoline raden we aan minimaal 1,5 meter vrije ruimte rondom de trampoline aan te houden.
 • Voor een trampoline met veiligheidsnet is minimaal 0,5 meter voldoende.
 • Houd bij de trampolines vanaf 2 meter doorsnede minimaal 5 meter vrije ruimte boven de trampoline. 
 • Bij een trampoline zonder veiligheidsnet is het verstandig de trampoline op een zachte ondergrond te zetten. Zet de trampoline op een vlakke ondergrond, zodat alle poten de grond raken.

 

Trampoline frameVeilige trampoline

De verschillen in kwaliteit tussen trampoline frames zie je terug in de dikte en kwaliteit van het staal, de lasnaden en de galvanisatie (beschermlaag tegen roestvorming) van de trampoline.

 • De minimale dikte voor het staal is 1,8 millimeter. Hierbij is de kwaliteit van het staal ook van belang. Chinees staal wordt (in tegenstelling tot Taiwanees staal) vaak van afvalmetaal gemaakt. Hierdoor heeft het een onzekere samenstelling. Taiwanees staal gaat minimaal 15 tot 20 jaar mee en biedt door de dikte en kwaliteit draagvlak voor sterke zwaardere lasnaden. 
 • De buizen moeten goed behandeld zijn tegen roestvorming. Dit kan met poedercoating of door verzinking/galvanisatie. Poedercoating krast makkelijker, waardoor er alsnog roest ontstaat. Een zinklaag beschadigt minder snel en beschermt uw frame dus langer tegen roest. Een sterke zinklaag is minimaal 20Mu dik aan de gehele binnenkant en buitenkant.
 • De staaldikte van het frame bepaalt ook de dikte van de lasnaden. Er zijn merken die werken met dunnere buizen en dit oplossen door een los plaatje op de buis te lassen, of een T-stuk van dik staal in de buis te zetten. Een plaatje op de buis maakt de trampoline erg zwak bij zijwaartse kracht en een T-stuk zorgt ervoor dat de rand tussen de buis en het koppelstuk erg zwak wordt. Kies dus voor een trampoline frame met dik staal en sterke lasnaden.

Kwaliteitstrampoline

Op onze Avyna PRO-LINE trampolines geven wij, als enige producent, levenslange garantie op het trampoline frame. Met een PRO-LINE trampoline haal je dan ook een stuk kwaliteit in de tuin. Dat zie je én dat merk je.

Bestel topkwaliteit trampoline

 

Trampoline springmatVeilig springen

De springmatten worden geweven van polypropyleen. Verschillen in de kwaliteit van springmatten zit in de bevestigingspunten voor de veren en de afwerking van de mat.

 • Om schaafwonden te voorkomen worden de springmatten volledig glad gemaakt. Dit is een proces dat bij veel Chinese matten wordt overgeslagen om de kosten te beperken.
  Alle Avyna springmatten worden geproduceerd in de U.S.A.
 • Als bevestigingsring voor de veren kiezen goedkopere merken vaak voor een open stalen ring. Dit zijn ringen met een dun zinklaagje die snel slijten en roesten, omdat ze veel wrijving ondervinden. Hierdoor slijt het bevestigingspunt aan de mat ook door.
  De open stalen ringen slijten sneller, maar zijn ook gevaarlijk, doordat kinderen gemakkelijk hun vingers ertussen krijgen.
  De zogenaamde D-ring is volledig gesloten en heeft een sterke gegalvaniseerde stalen plaat in het kunststof zitten. Hierdoor slijt de ring niet alleen minder snel, maar is deze ook 1,5 keer sterker dan de normale stalen ring.

Bestel springmat

 

Trampoline randVeilig springen | Veilige trampoline

De sterkte en kwaliteit van een veiligheids rand wordt bepaald door de dikte en kracht van het plastic (PVC) en de dikte van het foam. Deze beschermrand op de veren is een belangrijke bescherming om niet tussen de veren door de schieten. Ook als iemand van grotere hoogte direct op de veiligheidsrand terechtkomt.

 • De plastic rand wordt nog wel eens gemaakt van materiaal dat lijkt op bouwzeil. Dit is vaak na twee jaar al verweert, omdat trampolines nu eenmaal vaak buiten staan. 
 • PVC omhulsels kunnen worden gemaakt door twee lagen PVC op elkaar te persen met een nylon net ertussen. Dit is nog iets minder sterk van de 'coated' versie waarbij een nylon net wordt ondergedompeld in een bad van PVC.
  Avyna adviseert om als PVC dikte minimaal 0,3 millimeter aan te houden.
 • Als voor de randen weerbestendig foam wordt gebruikt gaan de randen vele malen langer mee. 
 • De dikte van het foam zorgt vervolgens voor de demping en stugheid van de veiligheidsrand. Een dikte van minimaal 2 centimeter is nodig om veiligheid te garanderen. 
 • Als laatste is het belangrijk dat de veiligheidsranden de veren volledig afdekken en een sterke bevestiging hebben, waardoor deze niet zomaar verschuift. Hierdoor is de kans dat iemand er toch onderdoor schiet minimaal.

Bestel trampoline rand

 

Trampoline verenVeilig springen

Verschillen in veren zitten in de lengte van de veer en de mate waarin de veren roestbestendig zijn.

 • De veren bepalen voor het grootste deel de vering van de trampoline. Langere veren geven hierbij meer veerkracht. 
 • Veren die uit een volledig gegalvaniseerde plaat worden vervaardigd roesten niet of nauwelijks, omdat ze volledig bedekt zijn met een dikke laag zink.
  Deze veren zijn te herkennen aan de doffe kleur. 
 • Glanzende veren zijn vaak pas na het vervaardigen verzinkt. Ze hebben een dunnere laag zink die niet de gehele veer bedekt, waardoor de kans op roestvorming zeer groot is. Deze veren zijn te herkennen aan hun glanzende kleur.
 • Afdekdopjes zorgen dat het scherpe uiteinde van de veren goed beschermd wordt. 

Bestel losse veren

Veilig springen

Trampoline veiligheidsnetVeilig springen | Veiligste trampoline

Als je trampoline niet is ingegraven is en je toch de veiligheid wil garanderen is een veiligheidsnet een goede optie. De volgende aandachtspunten zijn van belang bij het kiezen van een veiligheidsnet.

 • De kwaliteit wordt net als bij de trampolineranden onder andere bepaald door de dikte van het PVC en het foam. Let er ook hier dus op dat het PVC minimaal een dikte heeft van 0,3 millimeter en het foam weerbestendig is. 
 • Aan het frame van het veiligheidsnet worden dezelfde eisen gestelt als aan het trampoline frame.
  Kwaliteitsstaal, volledige galvanisatie en een dikte van minimaal 1,8 millimeter is dus aan te raden.

Bestel veiligheidsnet trampoline los

Bestel veiligheidsnet trampoline met paalconstructie